Sült kacsacomb fokhagymás kacsamájjal

Sült kacsacomb fokhagymás kacsamájjal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 6 db pecsenye kacsacomb
  • 60 dkg hízott kacsamáj
  • bors
  • majoránna
  • 20 dkg kacsazsír
  • 80 dkg burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 l tej
  • 6 db pecsenye kacsacomb
  • 60 dkg hízott kacsamáj
  • bors
  • majoránna
  • 20 dkg kacsazsír
  • 80 dkg burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 l tej

Elkészítés:

A kacsamájat fokhagymás tejben pácoljuk legalább 5 órán át. Majd leitatjuk a tejet és megtűzdeljük fokhagymával.

A kacsacombok bőrös felét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük majoránnával. A kacsasütő tálba öntjük a kacsazsír felét, belerakjuk a combokat, 2 dl vizet öntünk alá, rárakjuk a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.

60 perc múlva levesszük a kacsasütő tetejét, és így tesszük vissza, szép piros ropogósra sütjük a combokat.

Egy jénai sütőtálba 10 dkg kacsazsírt teszünk, belerakjuk a kacsamájat, amit megszórunk borssal, lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig pároljuk, majd zsírjára sütjük.

A burgonyát hasábokra vágjuk és forró olajban kisütjük. A kacsacombot a felszeletelt kacsamájjal és a sült burgonyával együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti