Sült kacsa cseresznyemártással

Sült kacsa cseresznyemártással

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2-2,5 kg-os kacsa
  • 1 narancs leve és héja
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 60 ml narancslikőr
  • 400 g magozott cseresznye (konzerv)
  • 1 evőkanál kukoricaliszt

Elkészítés:

A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A kacsát kívül-belül megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Megsózzuk, borsozzuk és konyhai kötöző cérnával a lábait erősen összekötjük. A kacsát mellével lefelé egy grillrácsos tepsibe tesszük és 3 dl húslevest öntünk alá.

A sütőbe toljuk. 30 perc elteltével visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra, és a kacsasült saját levével való folytonos öntözés, valamint a lé pótlása mellett készre sütjük. (A sütési idő a kacsa nagyságától, zsírosságától függően 100-120 perc.)

Ha a kacsa megsült, a sütőből kivesszük és 15 percig állni hagyjuk, majd feldaraboljuk. Éles késsel levágjuk a combjait, szárnyait, a mellét pedig felszeleteljük.

Közben a cseresznyemártáshoz a narancs levét és héját, a gyömbért, a szójaszószt, a citromlét, a likőrt és a cseresznyét (két evőkanál lét félreteszünk) egy lábasba tesszük, közepes lángon felforraljuk, majd takarékra véve 5 percig főzzük. Egy kis tálkában a két evőkanál cseresznyelét a kukoricaliszttel elkeverjük, majd besűrítjük vele a mártást. Kis lángon addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.

A felszeletelt kacsához kínáljuk.

Neked ajánljuk