Sült hús narancsos tarhonya-rizzotóval

Sült hús narancsos tarhonya-rizzotóval

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet hús (tarja, karaj)
  • őrölt színes bors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 evőkanál sertészsír

a narancsos tarhonya-rizottóhoz:

  • 20 dkg házi tarhonya
  • 1 narancs leve és reszelt héja
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg mascarpone
  • 1-1,5 dl főzőtejszín
  • őrölt színes bors

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek jól átjárják. (Én előző este befűszereztem, majd sütésig a hűtőbe tettem.)

A zsírt felmelegítjük, majd belehelyezzük a befűszerezett hússzeleteket, és pár perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük. Ezután megszórjuk a felszeletelt fokhagymával, majd felöntjük a borral, lefedjük a serpenyőt, és a hússzeleteket néha megforgatva puhára pároljuk. (Ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot.) Amikor a hús már puhára párolódott, a fedőt levesszük, és a húst zsírjára sütjük.

A tarhonyát enyhén sós vízben puhára főzzük, de arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk az alaposan lecsepegtetett tarhonyát, és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a narancs levét, és reszelt héját, a tejszínt és a mascarponét, majd alaposan összekeverjük. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kevergetve még pár percig főzzük. (Ha „szottyosabbra” szeretnénk, akkor hozzáadunk még tejszínt.)

Tálaláskor a tányérra kanalazzuk a tarhonya-rizottót, majd mellé helyezzük a hússzeleteket, meglocsoljuk egy kevés szafttal, majd úgy kínáljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk