Sült hurka és kolbász almás franciasalátával

Sült hurka és kolbász almás franciasalátával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db hurka
  • 4 db kolbász
  • 4 evőkanál sertészsír
  • 1 doboz 280 g-os csemege zöldborsó konzerv
  • 1 doboz bio 285 g-os extra édes morzsolt csemegekukorica
  • 2 db idared alma vagy savanykás alma
  • 2 db nagyobb savanyú uborka
  • 3 dl light tojás nélküli majonéz (édesítőszeres)
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl
  • csipet só
  • 4 db hurka
  • 4 db kolbász
  • 4 evőkanál sertészsír
  • 1 doboz 280 g-os csemege zöldborsó konzerv
  • 1 doboz bio 285 g-os extra édes morzsolt csemegekukorica
  • 2 db idared alma vagy savanykás alma
  • 2 db nagyobb savanyú uborka
  • 3 dl light tojás nélküli majonéz (édesítőszeres)
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl
  • csipet

Elkészítés:

Egy tepsit a sertés zsírral kikenünk, belerakjuk a hurkát és a kolbászt. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és betoljuk a tepsit a hurkával, kolbásszal és 25 perc alatt szép pirosra sütjük. Sütés közben a hurkát és a kolbászt egyszer megfordítjuk, hogy mindkét oldala szépen megsüljön.

Amíg sül a hurka és a kolbász, addig elkészítjük a salátát. Veszünk egy a nagyobb jénai tálat, beleöntjük a zöldborsót, a kukoricát, a kockára vágott almát és az uborkát és csipet sóval megszórjuk.

Elkészítjük a majonézes öntetet: a majonéz, a mustárt és a tejfölt összekeverjük és ráöntjük zöldségkeverékre. Alaposan összekeverjük.

A hurkával és kolbásszal együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné küldte be. Köszönjük!