Sült hekk

Sült hekk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a halhoz:
  • 4 db hekk (törzs vagy filé)
  • 6-8 teáskanál só
  • a bundához:
  • 20 dkg búzaliszt
  • 8 dkg fűszerpaprika
  • a sütéshez:
  • 2 l étolaj
  • 4 db hekk (törzs vagy filé)
  • 6-8 teáskanál
  • 20 dkg búzaliszt
  • 8 dkg fűszerpaprika
  • 2 l étolaj

Elkészítés:

A hekktörzsek hasát végigvágjuk. Mindkét oldalukat beirdaljuk 1-1,5 centiméterenként. (Ha hekk filét sütünk akkor csak az egyik oldalát irdaljuk be.)

A hekket alaposan besózzuk. (Nyugodtan sózzuk, mert nehéz elsózni, de könnyű sótlanra készíteni.) Jól dörzsöljük is bele, hogy a résekbe is jusson belőle.

A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, majd elterítjük egy tálban vagy tálcán. A halakat alaposan beleforgatjuk a paprikás lisztbe. A belsejét (ha egész törzset készítünk), és az irdalások közötti részeket is lisztezzük be.

Az olajat egy magasabb falú edényben kb. 180 fokra hevítjük, majd méretétől függően 10-12 perc alatt többször megforgatva szép ropogósra sütjük benne a hekket. Papírtörlőre szedve felitassuk róla a felesleges olajat.

Friss kenyérrel vagy sült burgonyával és az elmaradhatatlan kovászos uborkával kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!