Hozzávalók:
  • 1 kg hekk
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 7 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
  • őrölt pirospaprika
  • olaj
  • 1 kg hekk
  • 1 fej fokhagyma
  • 7 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • őrölt pirospaprika
  • olaj

Sült hekk

Elkészítési idő
5,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A halakat fél liter sós, fokhagymás tejben úsztatjuk egy éjszakán keresztül.

Sütés előtt a maradék 2 dl tejbe belekeverjük a 20 dkg lisztet, a 3 tojást és a pirospaprikát. Lecsöpögtetjük a halakat belemártjuk a masszába, és olajban vagy zsírban kisütjük.

Hasábburgonyával, salátával tálaljuk. Kínálhatunk mellé fröccsöt.