Sült hagyma-virág

Sült hagyma-virág
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • vöröshagyma
  • lilahagyma
  • olaj
  • ecet
  • frissen őrölt színes bors
  • valamint:
  • olíva- vagy napraforgóolaj vagy balzsam, ill. almaecet vagy sima 10 %-os ecet
  • vöröshagyma
  • lilahagyma
  • olaj
  • ecet
  • frissen őrölt színes bors
  • olíva- vagy napraforgóolaj vagy balzsam, ill. almaecet vagy sima 10 %-os ecet

Elkészítés:

A megpucolt hagymákat éles késsel bevagdossuk, ügyelve arra, hogy az alja egyben maradjon, azt ne vágjuk át.

Egy tálba tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal és egy kevés ecettel, majd alaposan átforgatjuk.

Jénaiba tesszük az előkészített hagymákat, a tálban maradt ecetes olajat rálocsoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. 220 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!