Sült fűszeres retek

Sült fűszeres retek

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 2 csomag hónapos retek
  • 2 evőkanál mogyoróolaj
  • 2-3 evőkanál balzsamecet
  • friss kakukkfű
  • őrölt fehér bors

Elkészítés:

A retket ízlés szerint feldaraboljuk. (A kisebbeket negyedeljük, a nagyobbakat pedig ízlés szerint vágjuk fel.) Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a feldarabolt retket. (Ízlés szerint használhatunk mogyoróolajat, olívaolajat, vagy éppen napraforgó étolajat is.) Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, majd meglocsoljuk két evőkanál balzsamecettel. Ezután alaposan összeforgatjuk, majd a serpenyőt félig lefedve, 10-15 percig pároljuk. (Közben többször forgassuk össze, és ha szükséges még ízesítsünk utána.)

Amikor a retek már kellően megpárolódott, a fedőt levesszük, majd a hőfokot nagyobbra vesszük, és pár perc alatt szép pirosra, ropogósra pirítjuk. (Párolás közben többször ellenőrizzük egy villával, hogy a retek kellően megpuhult-e.)

A sült fűszeres reteksalátát ízlés szerint kínálhatjuk sós kalácsok, húsok, pástétomok, stb. mellé.

Neked ajánljuk