sült csülök

sült csülök

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csontozott nyers csülök (nem füstölt) (kb. 3 kisebb db)
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 2 dl víz
  • 2 kg kifliburgonya
  • étolaj
  • savanyúság

Elkészítés:

A csontozott nyers csülköt hosszában felezzük, majd ismételten felezzük. Egy csülökből négy kisebb darab lesz így.

A csülök darabokat kizsírozott tepsibe tesszük, megsózzuk majd ráöntjük a vizet és lefóliázzuk a tepsit. Forró sütőben így pároljuk kb. 30 percig, majd levesszük a fóliát, és a csülköt szép pirosra, a bőrét ropogósra sütjük.

A kifliburgonyát jól megmossuk, vékonyan felszeleteljük és forró olajban ropogósra sütjük.

Tálaláskor savanyúságot kínálunk az étel mellé.

Neked ajánljuk