Hozzávalók:
  • 2 csülök
  • 1,5 kg burgonya
  • 4 fej hagyma
  • fokhagyma
  • őrölt bors
  • majoranna
  • 2 db csülök
  • 1,5 kg burgonya
  • 4 fej hagyma
  • fokhagyma
  • őrölt bors
  • majoranna

Sült csülök burgonyával

Elkészítési idő
4,0 10 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, hasábokra vágjuk, és egy tepsibe tesszük. A hagymát mehámozzuk, felkarikázzuk, a felét a burgonyára szórjuk, és besózzuk.

A csülköt besózzuk, bedörzsöljük a borssal és az összezúzott fokhagymával, majd a burgonyára tesszük.

Megszórjuk a tetejét majorannával, a maradék hagymakarikát a csülökre szórjuk. A burgonya alá öntünk egy pohár vizet, letakarjuk alufóliával, és közepes lángon előmelegített sütőben egy órát sütjük.

Levesszük a fóliát, és még fél óráig sütjük, hogy megpiruljon. Ha szükséges öntünk rá még vizet, hogy ne száradjon ki.