sült csülök

sült csülök
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,5 kg csontozott nyers csülök (nem füstölt) (kb. 3 kisebb db)
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 2 dl víz
  • 2 kg kifliburgonya
  • étolaj
  • savanyúság
  • 1,5 kg csontozott nyers csülök (nem füstölt)
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 2 dl víz
  • 2 kg kifliburgonya
  • étolaj
  • savanyúság

Elkészítés:

A csontozott nyers csülköt hosszában felezzük, majd ismételten felezzük. Egy csülökből négy kisebb darab lesz így.

A csülök darabokat kizsírozott tepsibe tesszük, megsózzuk majd ráöntjük a vizet és lefóliázzuk a tepsit. Forró sütőben így pároljuk kb. 30 percig, majd levesszük a fóliát, és a csülköt szép pirosra, a bőrét ropogósra sütjük.

A kifliburgonyát jól megmossuk, vékonyan felszeleteljük és forró olajban ropogósra sütjük.

Tálaláskor savanyúságot kínálunk az étel mellé.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti