Sült csirkecombok mediterrán zöldségágyon

Sült csirkecombok mediterrán zöldségágyon

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 db nagyobb csirkecomb
  • 2 padlizsán
  • 2 cukkini
  • 25 dkg gomba
  • 2 vöröshagyma
  • 2 db kaliforniai paprika

A hús fűszerezéshez:

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. morzsolt majoránna
  • 2 tk. szárított rozmaring
  • 1 tk. őrölt bors
  • 4-5 ek. olívaolaj
  • 3-4 ek. citromlé
  • 2 tk. só
  • petrezselyem – finomra vágva

Elkészítés:

Tisztítást követően a combok forgójától az alsó comb felé sós újunkkal 1-1 gerezd fokhagymát felnyomunk, felső bőrét a hústól elválasztva fellazítjuk, és a bőr alatt a húst alaposan sózzuk, majd megszórjuk bőven rozmaringgal, majoránnával, borssal. Utána bőrére fektetjük, húsos felét meglocsoljuk a citromlével, sózzuk, és a fűszerekkel megszórjuk,majd hagyjuk 1,5 órát pihenni, hogy a fűszerek aromája a húst jól átjárja.

Közben a zöldségféléket közel azonos nagyságúra kockázzuk, kiolajozott tepsibe terítjük, enyhén sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd a combokat a zöldségágyra fektetjük, és meglocsoljuk sistergő, forró olajjal, hogy a csirke bőrét összehúzza.

Előremelegített 220 fokos sütőbe toljuk, majd 10 perc után 200 fokra mérsékeljük a hőfokot. Végig fedetlenűl sütjük, mivel a sok gőz, amit a zöldségek a sütés során engednek, elég ahhoz, hogy jól átpárolódjanak a combok, és a végén pirosra sűljenek. 20 percenként saját szaftjával átkenegetjük, a kiszáradás elkerülésére.

Személyenként 1 nagyobb burgonyát alapos tisztítás után hámozatlanul légmentesen alufóliába csomagolunk, a sütőrácsra helyezzük a tepsi mellé és ameddig a hús megsűl a burgonyák is megpuhulnak.

Ennek a bő adagnak 1,40 óra volt a sűtési ideje, 10 perc pihentetés után tálaljuk.

Tálalásnál a comb mellé szeleteljük a fóliás burgonyát, és a sült zöldségkörettel tálaljuk.

Hasonló receptek