Sült csirkecombok cukkinis gombás raguval

Sült csirkecombok cukkinis gombás raguval

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 12 db csirke alsócomb (dobverő)
  • grill fűszerkeverék
  • 1 dl száraz fehérbor

a raguhoz:

  • 50 dkg gomba
  • 1 db cukkini
  • 2 db lilahagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg szilva (érett, de nem puha)
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűbors
  • fehérbors só

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, besózzuk, tepsibe helyezzük, megszórjuk grill fűszerkeverékkel, aláöntjük a bort, lefedjük fóliával és 200 fokon 30 percig sütjük.

Levesszük a fóliát és 15 perc alatt megpirítjuk a tetejét. A raguhoz a gombát és cukkinit egy centis kockára vágjuk, a szilvát kimagozzuk, és szintén felkockázzuk. A felaprított hagymát az olajon megdinszteljük, rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk.

Amikor a gomba egy kis levet ereszt, hozzáadjuk a cukkinit, szilvát, rászórjuk a kakukkfüvet, őrölt szegfűborsot és lefedve 10 perc alatt készre főzzük.

A receptet Ligeti Károly küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk