Sült csirkecomb mascarponés körtével

Sült csirkecomb mascarponés körtével

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 4 db körte
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál méz
  • szerecsendió
  • majoránna
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • őrölt fahéj
  • 5 dkg margarin (vagy zsír)
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés:

A csirkecombokat ízlés szerint besózzuk, majd a húsos felét, megszórjuk a fűszerekkel. Ezután a tepsit kikenjük a margarinnal, majd, bőrös felükkel felfelé egymás mellé helyezzük a befűszerezett combokat.

A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, a magházukat eltávolítjuk. Ezután mindegyik közepét kivájjuk, és beleteszünk egy teáskanálnyi mascarponét. A fél körtéket, és kivájt darabkákat ezután a combok köré helyezzük, megszórjuk csipetnyi őrölt fahéjjal, majd aláöntjük alá a bort. A tepsit alufóliával lefedjük.

Közepes hőfokra előmelegített sütőbe (170 fok) tesszük és puhára pároljuk a húst és körtéket. Ezután a fóliát levesszük és a combok bőrét megkenjük olvasztott mézzel, a maradékot a körtékre csorgatjuk. Végül maradék mascarponét szintén a körtékbe töltjük, és a sütőbe visszatéve szép pirosra sütjük a combokat.

Közben ízlés szerinti köretet készítünk – rizs vagy burgonyapüré remekül illik hozzá.

Neked ajánljuk