Sült bőrös csirkecomb

Sült bőrös csirkecomb
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a csirkéhez:
  • 8 db felső csirkecomb
  • szárnyas fűszerkeverék
  • olaj
  • 1 dl víz
  • a petrezselymes burgonyához:
  • 1,5 kg burgonya
  • víz
  • 1 dl étolaj
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyem
  • 8 db felső csirkecomb
  • szárnyas fűszerkeverék
  • olaj
  • 1 dl víz
  • 1,5 kg burgonya
  • víz
  • 1 dl étolaj
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

A csirkecombokat olajozott tepsibe helyezzük, majd szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. A tepsibe kb 1 dl vizet öntünk, majd lefóliázzuk és sütőben közepes lángon 20 percig sütjük/pároljuk. Ezután a fóliát levesszük, és addig sütjük, ameddig a csirkecombok omlósak nem lesznek.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy kerámia vagy teflon bevonatos edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, sózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet majd kevés vizet. Ezeket szépen összesütjük, fedő alatt pároljuk, ameddig a burgonya szemek megpuhulnak. (Figyeljünk

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti