Sült bolognai spagetti

Sült bolognai spagetti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 35 dkg spagetti tészta
  • 50 dkg darát sertéshús
  • 1 üveg (Fine Life ) bolognai szósz
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só (a tészta vízébe és a darált húsra)
  • a tetejére:
  • 15-20 dkg sajt
  • 35 dkg spagetti tészta
  • 50 dkg darát sertéshús
  • 1 üveg (Fine Life ) bolognai szósz
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • só (
  • 15-20 dkg sajt

Elkészítés:

Készítünk egy sima egyszerű spagetti tésztát. Leszűrjük, pár csepp olajat csepegtetünk rá.

A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. A darált húst a forró olajon megpirítjuk. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk az üveg tartalmát, jól összekeverjük és állandóan kevergetve, közepes lángon, kb.15-20 percig főzzük.

Ezután összekeverjük a már kész bolognai alapunkkal a tésztát, majd a reszelt sajtot a tetejére tesszük, és szépen eloszlatjuk rajta. Kiolajozott tepsibe rakjuk majd ezt az egészet 180 előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!