Sült báránycsülök

Sült báránycsülök

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 db báránycsülök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 5 ek. olívaolaj
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 2 ág rozmaring
  • kakukkfű
  • bors

Elkészítés:

A báránycsülköt sózzuk, borssozuk és kis olívaolajon 2-3 percet pirítjuk.

Előre beáztatott római tálba fektetjük őket.

A maradék olajon a karikázott hagymát dinszteljük és ráhalmozzuk a csülökre.

A fokhagymát rászeljük.

2 dl vízben főzzük a leveskockát, majd a borral együtt aláönzjük.

Ízesítjük a fűszerekkel és 1,5 órát pároljuk, fedő alatt.

Végül fedő nélkül megpirítjuk.

Neked ajánljuk