Sült banán bortésztában

Sült banán bortésztában
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg liszt
  • 4 banán
  • a sütéshez:
  • bő olaj
  • valamint:
  • csokoládéöntet
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg liszt
  • 4 db banán
  • olaj
  • csokoládéöntet

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vajjal, a vaníliás cukorral, a borral, a liszttel. A fehérjéből vert kemény habbal lazítjuk. Sűrű, de még folyékony masszát kell kapnunk.

A banánokat megtisztítjuk, ketté- vagy négybe vágjuk. Az olajat mély, de nem túl nagy edényben felforrósítunk. A banánokat a tésztába mártjuk, és a forró olajban szép pirosra sütjük. Amikor kész, konyhai papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.

A csokoládét darabokra törjük, hőálló edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, amikor megolvadt, belekeverjük az olajat.

A sült banánt tányérra tesszük, meglocsoljuk a forró csokival, és megszórjuk a porcukorral. Kínálhatjuk gyümölcsmártással, vaníliafagylalttal, vaníliaöntettel is, de mézzel megcsorgatva is tökéletes.

Hasonló módon alma-, körte-, anananászkarikákat is készíthetünk. Vegyesen még gazdagabb!

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti