Stufato - Toszkán sertésragu

Stufato - Toszkán sertésragu
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 10 dkg magozott zöld olajbogyó
  • 1 ág rozmaring
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 60 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 10 dkg magozott zöld olajbogyó
  • 1 ág rozmaring
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:

A húst 2x2 centis kockákra daraboljuk. A hagymákat meghámozzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A paradicsomot megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, az olajbogyókat lecsepegtetjük, félbevágjuk, a zöldfűszereket leöblítjük, finomra aprítjuk.

Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a vöröshagymát megfuttatjuk rajta, hozzáadjuk a húskockákat és fehéredésig sütjük. Félig öntjük vízzel, sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük és lefedve, közepes lángon háromnegyed puhára pároljuk (kb. 30 perc).

Hozzáadjuk a paradicsomot, az olajbogyót, az aprított zöldfűszereket, felöntjük a fehérborral és kb. 10 perc alatt készre pároljuk. Lehetőleg burgonyás kenyeret kínáljunk hozzá.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti