Stollwerck szelet

Stollwerck szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 16 szelethez:

a tésztához:

  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • *

a krémhez:

  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • *
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 l tej
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

A szódabikarbónát és lisztet összekeverjük, eldörzsöljük a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojást, a kakaót és a porcukrot. Összegyúrjuk.

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A tésztát öt részre osztjuk, tepsi méretűre (18 x 25 cm) kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és a sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. (Ne lepődjünk meg, ha megkeményedik, majd a krém megpuhítja.)

A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a liszttel, a pudingporral, a tejbe öntjük, és kevergetve sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk lehűlni. A cukrot a margarinnal simára keverjük, kanalanként a kihűlt krémbe dolgozzuk.

A lapokat egyenletesen megkenjük a krémmel, egymásra fektetjük. A tortabevonó csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt, majd a süti tetején elsimítjuk. Legalább 1 órán keresztül hűtőben pihentetjük.

Hasonló receptek