Stollwerck szelet

Stollwerck szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 35 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 6 gramm sütőpor
  • kb. 1 dl tej
  • a krémhez:
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3,5 dl tej
  • 1 dl víz
  • 60 gramm vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • a tetejére:
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 5 kocka keserű csokoládé
  • 2 evőkanál étolaj
  • 35 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 dl tej
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3,5 dl tej
  • 1 dl víz
  • 60 gramm vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 5 kocka keserű csokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit annyi tejjel összegyúrjuk, hogy jól gyúrható tésztát kapjuk. 4 cipóra osztjuk. Mind a négyet egyenként kinyújtjuk, és a 20×34 cm-es tepsi sütőpapírral lefedett hátoldalán megsütjük. (180 fokon 7 perc alatt).

A krémhez a tejjel simára keverjük a pudingport és a lisztet. A 15 dkg cukrot karamellizáljuk, ás az 1 dl vízzel felöntjük. Addig keverjük, amíg felolvad. Ezután hozzáöntjük a pudingot és besűrítjük. Amikor kihűlt a vajjal habosra keverjük és beletöltjük a lapokat.

2 kocka csokoládét pici étolajjal külön felolvasztunk. A 3 keserű, sötét csokoládét a fehérrel és az étolajjal mikróban felolvasztjuk. Simára keverjük, bevonjuk vele a süteményt. A sötét csokit vékony csíkokban felvisszük a világos csokira, majd egy fogpiszkálóval széthuzigáljuk, hogy márványos legyen a mintázata.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!