Stollwerck szelet

Stollwerck szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 2 db egész tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál szódapor
  • a krémhez:
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg 52 % ét csoki
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál olaj
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál szódapor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg 52 % ét csoki
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 18 25 cm-es tepsit. A lisztet és a szódabikarbónát és a lisztet összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal, majd összegyúrjuk a tojással, a kakaóval és a porcukorral.

A tésztát 5 részre osztjuk, tepsi méretűre nyújtjuk, egyesével a tepsire fektetjük, és sütőben kb. 15 perc alatt mind az 5 lapot megsütjük.

A krémhez a tojásos sárgáját elkeverjük a liszttel, a pudingporral, a tejbe öntve sűrű krémmé főzzük, hűlni hagyjuk. A cukrot a margarinnal simára keverjük, majd apránként beledolgozzuk a kihűlt krémbe.

A lapokat egyenként megkenjük a krémmel, és egymásra fektetjük. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit a vajjal és az étolajjal, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Ha megdermed, feldaraboljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!