Stefánia vagdalt

Stefánia vagdalt

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús (vagy 50% sertés + 50% marha)
  • 1 zsemle
  • 6 db főtt tojás
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt feketebors (ízlés szerint)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes vöröshagyma

a tetejére:

  • 1 tojásfehérje

valamint:

  • kevés zsír

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, majd megpucoljuk. A darált húst a kifacsart, megáztatott zsemlével, az apróra vágott hagymával, a nyers tojással és a fűszerekkel jól összegyúrjuk.

Egy tepsit zsírral kikenünk. A fasírt masszából vékony csíkot nyomkodunk a tepsibe, majd a közepét kirakjuk a főtt tojásokkal. Az oldalát és a tetejét „betapasztjuk” húsmasszával. A tetejét lekenjük a tojásfehérjével, majd 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Sütés közben a saját zsírjával megöntözzük.

Tálalhatjuk burgonyával, rizzsel, ki mit szeret.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek