Stefánia vagdalt kelkáposzta főzelékkel

Stefánia vagdalt kelkáposzta főzelékkel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg sertés darált hús
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kis fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 db főtt tojás
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 1 teáskanál köménymag
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 60 dkg sertés darált hús
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kis fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 db főtt tojás
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 1 teáskanál köménymag
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

A darált húst egy tálba tesszük. Beleütünk 1 db tojást, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagyma felét, 2 gerezd fokhagymát, amit fokhagyma nyomon átnyomtuk, és rászórjuk a zsemlemorzsát. Összegyúrjuk – közepesen kemény állagú fasírt húst kell kapni.

Veszünk egy kisebb tepsit, teszünk rá alufóliát, amit megkenünk olajjal. A fasírt húst kiterítjük a fólián 1 centiméter vastagra, a közepébe rakjuk a 4 db főt tojást. A kezünket bekenjük olajjal, és a fólia segítségével feltekerjük a húsmasszát – a kezünkkel megformázzuk megkenjük olajjal. a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha megsült pihentetjük.

Amíg sül a Stefánia vagdalt, addig elkészítjük a kelkáposzta főzeléket. Veszünk egy lábast és belerakjuk a kelkáposztát, amit nagyobb kockára vágunk, a megtisztított krumplit is kockára vágjuk, az apróra aprított fokhagymát, vöröshagymát sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a köménymagot. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, és lassú tűzön puhára főzzük.

Ha megfőtt a kelkáposzta, berántjuk. Elkészítjük a rántást: 2 evőkanál olajat melegítünk, beleszórjuk a lisztet, világos rántást készítünk. Hideg vízzel felöntjük. A forrásban lévő kelkáposztára öntjük, elkeverjük és jól ki forraljuk.

A pihentetett Stefániát éles késsel vastagabb szeletekre vágjuk (kb. 1,5-2 cm-esre), és a főzelékkel együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!