Stefánia vagdalt

Stefánia vagdalt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g sertés darálthús
  • 1 db tojás (a fasírtba kell)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 csapott evőkanál fekete örölt bors
  • 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 csapott evőkanál vegeta
  • 1 kávéskanál finomra vágott petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3-4 db főtt tojás (a tojás száma attól függ, hogy mekkora hengert készítünk a fasírtból)
  • 500 g sertés darálthús
  • 1 db tojás (a fasírtba kell)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 csapott evőkanál fekete örölt bors
  • 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 csapott evőkanál vegeta
  • 1 kávéskanál finomra vágott petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3-4 db főtt tojás (a tojás száma attól függ, hogy mekkora hengert készítünk a fasírtból)

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, és hideg víz alatt hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk a héjukat.

A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a nyers tojást, zsemlemorzsát, fűszereket, a zúzott fokhagymát és a hagymát. Alaposan összedolgozzuk. Egy sütőpapíron vagy alufólián vékony, téglalap alakúra lapítjuk. A középre helyezzük a főtt tojásokat, majd a sütőpapír vagy alufólia segítségével formás rudat alakítunk ki belőle. Picit megnyomkodjuk, hogy ne maradjon levegő benne.

Egy közepes méretű tepsit kevéske zsírral kikenünk, majd belefektetjük a rudat. Köréöntünk kb. 0,5 dl olajat és alufóliával lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréssel) kb. 60 percet puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva tetszőleges pirosságig sütjük. Ez alatt érdemes párszor meglocsolni a szaftjával, hogy ne száradjon nagyon ki a teteje.

Ha kicsit kihűlt, szépen szeletelhető. (Én most petrezselymes burgonyával tálaltam.)

Megjegyzés:

A receptet Anna Konyhája küldte be!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti