Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, és hideg víz alatt hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk a héjukat.
A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a nyers tojást, zsemlemorzsát, fűszereket, a zúzott fokhagymát és a hagymát. Alaposan összedolgozzuk. Egy sütőpapíron vagy alufólián vékony, téglalap alakúra lapítjuk. A középre helyezzük a főtt tojásokat, majd a sütőpapír vagy alufólia segítségével formás rudat alakítunk ki belőle. Picit megnyomkodjuk, hogy ne maradjon levegő benne.
Egy közepes méretű tepsit kevéske zsírral kikenünk, majd belefektetjük a rudat. Köréöntünk kb. 0,5 dl olajat és alufóliával lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréssel) kb. 60 percet puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva tetszőleges pirosságig sütjük. Ez alatt érdemes párszor meglocsolni a szaftjával, hogy ne száradjon nagyon ki a teteje.
Ha kicsit kihűlt, szépen szeletelhető. (Én most petrezselymes burgonyával tálaltam.)
Megjegyzés:
A receptet Anna Konyhája küldte be!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek
,
Előételek
,
Főételek
,
Sertéshúsos ételek