Stefánia vagdalt

Stefánia vagdalt
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg sertéscomb
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 3 db zsömle vagy 3 szelet kenyér
  • 1 db tojás
  • bors
  • pirospaprika
  • 6 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 db tojássárgája a kenéshez
  • 20 dkg zsír a sütéshez
  • 1 kg sertéscomb
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 3 db zsömle
  • 1 db tojás
  • bors
  • pirospaprika
  • 6 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg zsír

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük. A húst a fokhagymával, vöröshagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a beáztatott és jól kinyomkodott zsömléket vagy kenyeret, a tojást, a sót, a borsot, a pirospaprikát és jól összedolgozzuk.

Egy nagyobb tálcát megszórunk morzsával, ráterítjük a húsmasszát, egyenletesen elterítjük, közepébe rakjuk a főtt tojásokat. (A főtt tojások végeit levágjuk, így nem csúsznak el egymástól.) A húsmasszát feltekerjük, a végeit benyomkodjuk. A zsírt tepsibe tesszük, felolvasszuk, majd rátesszük a húst. A vagdaltat lekenjük egy tojássárgával.

180 fokra előmelegített sütőben kb. egy órán át sütjük, időnként meglocsolgatva a zsírjával.

Kihűlve szeleteljük, krumplipürével, savanyúságggal tálaljuk. 

Megjegyzés:

A receptet Buzási Erzsébet küldte be. Köszönjük!