Stefánia vagdalt

Stefánia vagdalt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg darált sertéshús (vagy 50% sertés + 50% marha)
  • 1 zsemle
  • 6 db főtt tojás
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt feketebors (ízlés szerint)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes vöröshagyma
  • a tetejére:
  • 1 tojásfehérje
  • valamint:
  • kevés zsír
  • 1 kg darált sertéshús (vagy 50% sertés + 50% marha)
  • 1 db zsemle
  • 6 db főtt tojás
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • őrölt feketebors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 db tojásfehérje
  • zsír

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, majd megpucoljuk. A darált húst a kifacsart, megáztatott zsemlével, az apróra vágott hagymával, a nyers tojással és a fűszerekkel jól összegyúrjuk.

Egy tepsit zsírral kikenünk. A fasírt masszából vékony csíkot nyomkodunk a tepsibe, majd a közepét kirakjuk a főtt tojásokkal. Az oldalát és a tetejét „betapasztjuk” húsmasszával. A tetejét lekenjük a tojásfehérjével, majd 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Sütés közben a saját zsírjával megöntözzük.

Tálalhatjuk burgonyával, rizzsel, ki mit szeret.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!