Sportszelet – simán és meggyesen

Sportszelet – simán és meggyesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,5 dl tej
  • 1 db rum aroma
  • 3-4 evőkanál kakaó
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl meggylé az összeállításhoz (el is hagyható, de akkor a tej mennyisége 2 dl legyen)
  • a tetejére:
  • 15 dkg tortabevonó
  • 2 evőkanál olaj
  • a felét meggyesen készítve:
  • 30-40 dkg magozott meggy
  • 1,5 dl tej
  • 1 db rum aroma
  • 3-4 evőkanál kakaó
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl meggylé
  • 15 dkg tortabevonó
  • 2 evőkanál olaj
  • 30-40 dkg magozott meggy

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, a tűzről levéve beletesszük a margarint, és hagyjuk, hogy elolvadjon benne. Beleöntjük az aromát.

Egy edénybe tesszük a kekszet, cukrot, kakaót, vaníliás cukrot, jól összekavarjuk, majd hozzáöntjük a margarinos tejet és az összeállításhoz szükséges meggylevet.

Egy tálcára egyenletesen rányomkodjuk a masszát, majd rásimítjuk a tetejére a vízgőz fölött olajjal felolvasztott csokoládét. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük.

Egyszerre ebből a tészta mennyiségéből sima és meggyes sportszeletet is lehet készíteni. Ez esetben a tésztát két felé vesszük. Egy tálcára nyomkodjuk a felét. A másik feléhez hozzáadjuk a magozott meggyet és összegyúrjuk. Ezt nyomkodjuk a tálca másik felére, és mindkettőt bevonjuk az olvasztott csokival.

Hagyjuk, hogy megdermedjen rajta a csokoládé, jót tesz neki utána a hűsölés a hűtőben.

Csíkokra felvágva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!