Sportszelet epermanókkal

Sportszelet epermanókkal

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 1 tasak sütőpor
  • 6 ek. liszt
  • 1 nagy ek. kakaó
  • 4 ek. cukor

A krémhez:

  • 3 db Sport-szelet csokoládé
  • 12,5 dkg margarin
  • 2 tasak csokoládés pudingpor
  • 3 ek. cukor
  • 5 dl tej

A bevonathoz:

  • 3 db Sport-szelet csokoládé
  • 2 tasak tejszínhabpótló por
  • 2 dl tej
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 ek. kakaó
  • 2 ek. cukor
  • 1 tasak habfixáló

A díszítéshez:

  • 10 szem eper
  • tejszín
  • kakaó

Elkészítés:

A tojásfehérjét felverem habnak, a sárgát pedig cukorral keverem ki. A fehérjehabhoz kakaót adok, majd a tojássárgát hozzákevere, lassan, robotgéppel. Végül hozzáadagolok sütőporos lisztet. Kikent és sütőpapírral borított tepsibe simítom a masszát és 40 percen át sütöm, majd a tésztát 2 lapra vágom.

A krémhez pudingot keverek ki kevés cukros tejben. Utána a megmaradt tejben darabokra tört csokit, és az előző pudingot főzöm fel sűrű krémnek, amivel a piskótát töltöm.

A tetejére kerülő bevonathoz tejben kakaót, aprított csokit, kakaót, cukrot, margarint főzök össze és hagyom kihűlni. Tejszínhabport és habfixálót 2 dl tejben felverek és a kakaós krémhez adom, utána ezzel vonom be a piskóta tetejét.

Az epermanókhoz az eper alját levágom és kettévágom az eperszemeket. Közepüket felvert tejszínhabbal töltöm és kakaóból szemeket készítek rá. Minimum 4 órát hagyom állni a süteményt.

Neked ajánljuk