Sportszelet

Sportszelet
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg tejpor
  • 1 dl víz
  • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 50 dkg cukor (kristály)
  • 4 evőkanál rum (vagy rumaroma)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg sütőmargarin
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál margarin (az étcsokoládéhoz)
  • 20 dkg tejpor
  • 1 dl víz
  • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 50 dkg cukor (kristály)
  • 4 evőkanál rum (vagy rumaroma)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg sütőmargarin
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál margarin (az étcsokoládéhoz)

Elkészítés:

A cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet egy lábasba tesszük és alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve szirupot készítünk belőle (addig főzzük, míg a cukor fel nem olvad a vízben).

Hozzáadjuk a margarint, ha elolvadt benne, akkor hozzáadjuk a kakaóval elkevert tejport is, jól összekeverjük, a tűzről lehúzzuk, majd belekeverjük a rumot is.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és kb. ujjnyi vastagon elterítjük benne a masszát. 1 órára hűtőbe tesszük, amíg megdermed. Az étcsokoládét felolvasztjuk, hozzáadunk 1 evőkanál margarint és a megdermedt masszát bevonjuk a csoki felével. Ismét hűtőbe tesszük (kb. 30 perc).

Ha megdermedt a csoki a tetején, akkor lehúzzuk az alsó feléről a sütőpapírt és ezt az oldalát is bevonjuk az olvasztott csoki másik felével. Ismét hűtőbe tesszük kb. 30 percre.

Meleg késsel szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti