Sport csokoládés torta

Sport csokoládés torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 4 tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 kanál kakaópor
  • 4 kanál meleg víz
  • a töltelékhez:
  • 5 db (15 dkg ) Sport szelet
  • 1/2 liter Hulala
  • tetejére:
  • 1/2 tábla tortabevonó
  • (a tortaforma: 24 cm-es)
  • 4 db tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 kanál kakaópor
  • 4 kanál meleg víz
  • 5 db (15 dkg ) Sport szelet
  • 1/2 liter Hulala
  • 1/2 tábla tortabevonó

Elkészítés:

A piskótához az egész tojásokat habosra keverjük – fokozatosan hozzáadva a cukrot és a vizet. Ha már könnyű habos (kb. 8-10 perc) kézi habverővel hozzáadjuk a sütőporos lisztbe kevert kakaós keveréket.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

A krémhez a csokoládékat összetörjük, és annyi tejszínt adunk hozzá, hogy épp ellepje. Lassú tűzön egyneművé keverjük, majd kihűtjük. A maradék habot keményre verjük, és óvatosan fokozatosan keverjük hozzá a csokis masszát.

A tortát 3 lapba vágjuk, és betöltjük, úgy, hogy a tetejére, és oldalára is kerüljön. Tetejét tortabevonóval vonjuk be.

Tetszés szerint díszítjük, én most tejszínhabból „virágot” nyomtam a tetejére, az oldalára „csokirácsot” készítettem.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!