Spenótsaláta ruszlival

Spenótsaláta ruszlival
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál almaecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 12 fürjtojás vagy 4 tyúktojás
  • 1 zöldalma
  • 20 dkg bébispenót
  • 10 dkg ruszli
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál almaecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 12 db fürjtojás
  • 1 db zöldalma
  • 20 dkg bébispenót
  • 10 dkg ruszli

Elkészítés:

A fokhagymát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. A forró olajban hirtelen aranybarnára sütjük, de nagyon vigyázunk, hogy ne égjen meg – különben kesernyés lesz. Papírtörlőre kiszedjük, és jól megsózzuk.

Az öntethez krémesre keverjük a mustárt, az almaecettel és az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés cukorral ízesítjük.

A fürjtojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, kettévágjuk. Az almát megmossuk, kimagozzuk, vékony csíkokra vágjuk. A spenótleveletek leöblítjük, a ruszlit ízlésesen csíkokra vágjuk.

Tálaláskor lapostányérra halmozzuk a spenótleveleket, rá a halat, az almaszeleteket, és a tojásokat, majd meglocsoljuk a mustáros mártással, végül megszórjuk a frissen kisült fokhagyma chips-szel. Barnakenyeret kínálhatunk hozzá.

Ilyen salátát ritkán készítünk. Pedig egyszerű, gyors, eredeti és egészséges!

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti