Spenótos tekercs

Spenótos tekercs
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 400 g fagyasztott spenót
  • 3 db tojás
  • 120 g rétesliszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél teáskanál só
  • olaj
  • a töltelékhez:
  • 125 g vaj
  • 1 db tojás
  • 1 kis fej hagyma
  • 400 g fagyasztott spenót
  • 3 db tojás
  • 120 g rétesliszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél teáskanál
  • olaj
  • 125 g vaj
  • 1 db tojás
  • 1 kis fej hagyma

Elkészítés:

A spenótot felolvasztjuk és tálba tesszük. Hozzáadjuk a 3 tojássárgáját, a lisztet, a préselt fokhagymagerezdet és a sót. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a spenótos keverékkel eldolgozzuk.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd rákenjük a spenótos tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. A kész tésztát némi hűtés után, még melegen feltekerjük a sütőpapírral együtt.
A töltelékhez keményre főzünk 1 db tojást. A puha vajat kikeverjük a tejszínes sajttal, beleaprítjuk a kemény tojást, majd a felkockázott hagymával együtt a vajas krémhez adjuk és megsózzuk.

A kihűlt tésztalapot a sütőpapír leszedése után megkenjük a sajtos krémmel, és ismét feltekerjük.

A spenótos tekercset hűvös helyre tesszük, és hagyjuk, hogy megszilárduljon a töltelék. Néhány óra múlva szeletekre vágva tálaljuk.