Spenótos-tejfölös rakott tészta

Spenótos-tejfölös rakott tészta
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg spenót
  • 15 dkg kockatészta (v. csuszatészta)
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sajt (füstölt v. trappista)
  • 2 dl tejföl
  • őrölt bors
  • 40 dkg spenót
  • 15 dkg kockatészta (vagy csuszatészta)
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sajt (füstölt v. trappista)
  • 2 dl tejföl
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az alaposan megmosott spenótleveleket enyhén sós, forrásba lévő vízbe tesszük, majd kb. öt percig főzzük. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük. A vaj felét felhevítjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és pár pillanat alatt egy kicsit megfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk az alaposan lecsepegtetett spenótot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kevergetve pár percig pároljuk. Végül a tűzről levesszük, és hűlni hagyjuk.

A tésztát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Ezután alaposan lecsepegtetjük. A sajtot lereszeljük, majd a felét félretesszük. A maradék sajtot összekeverjük a tejföllel, és közben enyhén sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal.

Ezután a lecsepegtetett tésztát összekeverjük a sajtos-tejföllel. A maradék vajjal kikenünk egy jénait (vagy kisebb tepsit), majd beletesszük a tészta harmadát. Ezután egyenletesen elsimítjuk, majd ráterítjük a párolt spenót felét. Ezután megint tészta, majd spenót, végül pedig a maradék tészta következik, melynek a tetejét megszórjuk a félretett, reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten (180 fokon) addig sütjük, míg a sajt szépen rápirul a tetejére. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük a rakott tésztát, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!