Spenótos-ricottás quiche

Spenótos-ricottás quiche
Elkészítési idő
4,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 22 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál só
  • csipetnyi cukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál víz
  • A töltelékhez:
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1/2 csokornyi spenót, apróra vágva
  • 8 tojás
  • 1/2 csésze (120 ml) tejszín
  • 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 100 g friss ricotta sajt, összemorzsolva
  • 22 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál
  • csipetnyi cukor
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál víz
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1/2 csokornyi spenót
  • 8 db tojás
  • 120 ml tejszín
  • 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 100 g friss ricotta sajt

Elkészítés:

A tészta hozzávalókat robotgépben összedolgozzuk, majd 20 percre a fagyasztóba tesszük.

A fagyasztóból kivett omlós tésztát 32 cm-es átmérőjű körré nyújtjuk, és „betepasztjuk” vele a kb. 4 cm mély, 24 cm-es gyümölcstorta forma alját és oldalát. Villával enyhén megszurkáljuk, és a hűtőbe tesszük.

Az olajat egy nagy serpenyőben közepes fokozaton felmelegítjük, majd kb. 3 perc alatt megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Takarékra csökkentjük alatta a lángot és hozzáadjuk a spenótot. Fedő alatt néha meg-megkeverve 10 percig pároljuk, vagy amíg a spenót összeesik. Ezután a tűzről lehúzzuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojásokat, a tejszínt és a ricottát egy tálban habverővel alaposan elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a szerecsendiót. Hozzákeverjük a spenótos keveréket a tészta tetején egyenletesen elosztjuk és az előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük, vagy amíg aranysárga nem lesz. Hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.