Spenótos-ricottás penne fitt

Spenótos-ricottás penne fitt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg teljes kiőrlésű penne
  • 2 szál friss bazsalikom
  • 20 dkg spenótlevél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 70 ml citromlé
  • 4 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 20 dkg ricotta (vagy tehéntúró)
  • 50 dkg teljes kiőrlésű penne
  • 2 szál friss bazsalikom
  • 20 dkg spenótlevél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 70 ml citromlé
  • 4 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 20 dkg ricotta (vagy tehéntúró)

Elkészítés:

A diétázóknak nem kell feltétlenül elhagyni a tésztákat. Manapság nagyon sok helyen találhatunk teljes kiőrlésű lisztet és tésztaféléket is. Ezzel a recepttel pedig nagyon finoman készíthetjük fitten is ezt a remek őszi ebédet.

Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A bazsalikom leveleit lecsipkedjük, leöblítjük. A spenótot megmossuk, jól lerázzuk róla a vizet.

A tésztát lobogó sós vízben nem túl puhára főzzük, lecsepegtetjük, és a lábosba visszatesszük. Az olajat, a citromlevet, a parmezánt csipetnyi sóval és borssal alaposan összekeverjük.

A bazsalikomot és a spenótot a tésztához adjuk, rálocsoljuk a fűszeres olajat, jól összekeverjük. Tányérra tesszük és ráhalmozzuk a ricottát.