Spenótos puliszkapite

Spenótos puliszkapite
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az aljához:
  • 20 dkg kukoricadara
  • 1 evőkanál só
  • a forma kikenéséhez:
  • margarin
  • a töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 50 dkg fagyasztott spenót
  • 20 dkg feta sajt
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • a tálaláshoz:
  • tejföl
  • 20 dkg kukoricadara
  • 1 evőkanál
  • margarin
  • 50 dkg túró
  • 50 dkg fagyasztott spenót
  • 20 dkg feta sajt
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • tejföl

Elkészítés:

A kimért kukoricadarát takaréklángon puhára főzzük a sóval elkevert, háromszoros mennyiségű vízben. Miután megfőtt, margarinnal kikent piteformába nyomkodjuk. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük, ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.

A túrót, a kiolvadt spenóttal, a tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, a szétmorzsolt feta sajtot is hozzáadjuk, majd alaposan összedolgozzuk, és a puliszka tetejére simítjuk.

Visszatoljuk a sütőbe, és további 20 perc alatt készre sütjük.

Langyosan tejföllel meglocsolva kínáljuk. Vacsorára, ebédre egyaránt készíthető!

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!