Spenótos metélt tejszínes-gombás raguval

Spenótos metélt tejszínes-gombás raguval

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A spenótos metélthez:

  • 5 dkg főtt spenót
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál só

A gombás raguhoz:

  • 5 db gomba
  • 10 dkg bacon
  • 2 dl tejszín
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • olaj

Elkészítés:

A tésztához összekeverem a hozzávalókat. Lisztezett felületen addig gyúrom, míg sima állagú lesz. Ezután nyújtófával vagy tésztagéppel vékonyra kinyújtom, majd metéltre vágom.

Forrásban lévő, sós vízben megfőzöm,majd ha kész, kevés olajjal meglocsolom és összeforgatom.

Serpenyőbe teszem a felkockázott bacont, kevés olajat öntök alá, majd elkezdem pirítani, hozzáadom a feldarabolt gombát, megsózom, megborsozom, és megszórom szerecsendióval. 10 perc alatt készre párolom, ezután felöntöm a tejszínnel, majd pár percig főzöm.

Tálaláskor a tésztát tányérra szedem, majd a tetejére rákanalazom a ragut.

Neked ajánljuk