Spenótos mártogatós

Spenótos mártogatós

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag fagyasztott spenótpüré (50 dkg)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szelet bacon
  • 20 dkg majonéz
  • 2 dl tejföl vagy görög joghurt
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűbors
  • 1 nagy kerek cipó

Elkészítés:

A spenótot felengedjük, lecsepegtetjük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A baconszeleteket serpenyőben ropogósra sütjük, majd felaprítjuk.

A spenótot robotgépbe tesszük a hagymával, a fokhagymával, a majonézzel, a tejföllel, a szegfűborssal, és simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Majd belekeverjük a sült bacont is (1 evőkanálnyit félreteszünk).

A cipó tetejét levágjuk, a belsejét egy késsel kivájjuk. A kenyérbelet kockákra vagy csíkokra vágjuk. A masszát a kivájt cipóba töltjük, megszórjuk a maradék baconnel. A kenyérkockákkal lehet mártogatni. Remek sörkorcsolya.

Fotó: Recepttár.hu

Neked ajánljuk