Spenótos lencsekrémleves baconnel

Spenótos lencsekrémleves baconnel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg zöld lencse
  • 10 dkg spenót
  • 1 db szárzeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 7 dl zöldségalaplé
  • 1 dl tejszín
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 6 szelet bacon

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel. A sárgarépát és a szárzellert vágjuk kisebb darabokra. A lencsét alaposan mossuk meg.

Hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá a fokhagymát, az összedarabolt sárgarépát és a szárzellert, majd kevergetve pároljuk még pár percig. Ezután adjuk hozzá a lencsét, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal és szerecsendióval, majd főzzük puhára.

Amikor a lencse már megpuhult, adjuk hozzá a spenótot, és főzzük még pár percig, hogy a spenót megfonnyadjon.

Vegyük le a levest a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Forraljuk ki, ha szükséges, még ízesítsünk utána.

Egy serpenyőben hevítsünk fel egy pici olajat, majd helyezzük bele a baconszeleteket, és süssük szép pirosra, ropogósra.

Neked ajánljuk