Spenótos-lazacos spagettitorta

Spenótos-lazacos spagettitorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 személyre:
  • 50 dkg spagetti
  • 40 dkg lazacfilé
  • 20 dkg spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg spagetti
  • 40 dkg lazacfilé
  • 20 dkg spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A spagettit sós vízben, a csomagoláson előírt idő alatt kifőzzük, leszűrjük.

A lazacot megmossuk és kb. 2x2 centis kockákra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A spenótot a fokhagymával együtt a felforrósított olajon megfuttatjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

Nagyobb tálban összekeverjük a spagettit, a lazacot és a megfonnyasztott spenótot. Egy másik tálban a tojásokat a tejszínnel, a tejjel és a fűszerekkel felverjük. A felét a spagettire öntjük, összeforgatjuk, majd olajjal kikent kapcsos tortaformába rendezzük.

Az előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd meglocsoljuk a maradék tojásos-tejes öntettel, és további 25 perc alatt pirosra sütjük. Kicsit pihenni hagyjuk, majd szeletelve tálaljuk.





Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti