Hozzávalók:
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 7,5 dl tej
  • 10 dkg sonka
  • 40 dkg spenót
  • lasagne lapok
  • bors
  • fokhagyma
  • szerecsendió
  • reszelt sajt
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 7,5 dl tej
  • 10 dkg sonka
  • 40 dkg spenót
  • lasagne lapok
  • bors
  • fokhagyma
  • szerecsendió
  • reszelt sajt

Spenótos lasagne

Elkészítési idő
5,0 6 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A kockára vágott sonkát megpirítjuk, megfűszerezzük kevés borssal és szárnyas fűszerkeverékkel.

Közben egy doboz mirelit spenótot kiolvasztunk, a vizet lecsöpögtetjük róla, és lábasban pár percig rotyogtatjuk. Borsot, sót, fokhagymát adunk hozzá.

A besamel-mártást készítjük el utoljára, mert egyébként bekocsonyásodik. A vajat felolvasztjuk, állandó keverés mellett belekeverjük a lisztet, majd felöntjük a langyos tejjel, amibe kevés őrölt szerecsendiót teszünk. Állandó keverés mellett felforraljuk.

Ha ez kész, egy nagy tüzálló tálat kikenünk vajjal. Az aljára kerül a besamel-mártás, rá egy kevés spenót, sonka, és végül a lasagne lap. Addig folytatjuk, amíg a tálat ellepi a sok réteg. A tetejére reszelt sajtot szórunk.

Körülbelül 20 perc sütés elegendő, a lényeg, hogy szép aranyszínűre süljön a sajt.