Spenótos krumpligombóc

Spenótos krumpligombóc
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg spenót
  • 1 evőkanál finomliszt
  • bors
  • 2 evőkanál margarin
  • zöldpetrezselyem
  • szerecsendió
  • tej
  • zsemlemorzsa
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg spenót
  • 1 evőkanál finomliszt
  • bors
  • 2 evőkanál margarin
  • zöldpetrezselyem
  • szerecsendió
  • tej
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:


Hámozzuk meg a burgonyát! Felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Vágjuk apróra a zöldpetrezselymet, és adjuk hozzá a krumplihoz! Hozzárakunk még vajat, szerecsendiót, lisztet és sót. Tejjel burgonyapürét készítünk belőle.

Mossuk át a spenótot, szárát vágjuk ki, majd a leveleket vajon sóval, borssal ízesítve futtassuk át! Törjük át a spenótot!

Formázzunk krumpligombócokat! A közepébe az ujjunkkal mélyedést nyitunk, és a spenóttal megtöltjük. A gombócokat zsemlemorzsába hempergetjük.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, 150 fokra előmelegített sütőben megsütjük a gombócokat.

Párolt zöldségekkel kínáljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti