Spenótos-húsos makaróni

Spenótos-húsos makaróni
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag GM makaróni tészta
  • 50 dkg fagyasztott spenót
  • 3 dl tejszín só
  • 90 dkg darált hús
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • a tetejére:
  • reszelt sajt
  • 1 csomag GM makaróni tészta
  • 50 dkg fagyasztott spenót
  • 3 dl tejszín só
  • 90 dkg darált hús
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük (inkább fogkemény legyen, mint túl főzött!).

A hagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk és kevés zsiradékon üvegre pároljuk. Rádobjuk a darált húst és fehéredésig kevergetjük, sózzuk, fokhagymával ízesítjük, majd a tejszínnel felöntjük, és lassú tűzön készre főzzük. Ha szükséges kevés vizet adhatunk hozzá.

A tésztát a spenótos-húsos raguval összeforgatjuk, majd zsírozott GM zabpehellyel szórt tűzálló edénybe öntjük, reszelt sajttal megszórjuk, és kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. (Annyi ideig sütjük, hogy a teteje egy kis színt kapjon.)

Tálaláskor további sajtot kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!