Spenótos fészkek

Spenótos fészkek
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 darabhoz:
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg spenót
  • 1 evőkanál olaj + a formához
  • 5 dkg sonka
  • 15 dkg sajtkrém
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 6 kis tojás
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg spenót
  • 1 evőkanál olaj + a formához
  • 5 dkg sonka
  • 15 dkg sajtkrém
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 6 db kis tojás

Elkészítés:

A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A spenótot megmossuk, ha fagyasztott, hagyjuk kiengedni. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, a fokhagymát, rádobjuk a spenótot, és megvárjuk, amíg a levelek összeesnek. Sózzuk, borsozzuk.

A sonkát kockákra vágjuk. A spenótot összekeverjük a sajtkrémmel, a sonkával, szerecsendióval ízesítjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseit (4 darabot) kiolajozzuk. Egyenletesen belenyomkodjuk a spenótos masszát úgy, hogy az oldalára is jusson, és középen egy üreg legyen (fészket készítünk). Beleütünk 1 tojást, és a sütőben 15-20 percig sütjük. Még akkor vegyük ki, amikor a sárgája lágy!


Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti