Spenótos csirkemell

Spenótos csirkemell

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • őrölt bors
  • 250 g fagyasztott spenót
  • 1 evőkanál zsír
  • fokhagyma (ízlés szerint)
  • 200 g tömlős tejszínes sajt
  • 2 teáskanál útifűmaghéj (vagy GM zsemlemorzsa)
  • reszelt sajt
  • *
  • rizs

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, megsózzuk, borsozzuk, „zsebet” vágunk rajta, majd a tetejét beirdaljuk, kizsírozott jénai tálba sorakoztatjuk.

A spenótot egy evőkanál zsíron megfonnyasztjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés összezúzott fokhagymát adunk hozzá, majd hagyjuk kihűlni. Ezután hozzáadjuk a tejszínes sajtot, az útifűmaghéjat vagy zsemlemorzsát. Az így kapott krém kétharmadával megtöltjük a csirkemellet, és a tetején a nyílásokat is. Kevés vizet öntünk alá, fóliával befedjük és 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, majd levesszük a fóliát, reszelt sajttal megszórjuk és további 15 percig sütjük.

A rizst megfőzzük és a maradék krémsajtos spenóttal összekeverjük és a csirkével tálaljuk.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk