Spenótos croissant

Spenótos croissant
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 250 g mix per panne (gm. kenyér liszt)
  • 1 teáskanál só
  • 100 g görög joghurt
  • kevés tej (ha igényli a tészta)
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • a krémhez:
  • 1 tubus krémsajt
  • 1 evőkanál görög joghurt
  • 1 adag friss spenót apróra vágva (idényen kívül mirelit is jó)
  • kevés feta sajt kockára vágva
  • a tetejére:
  • 1 tojás
  • reszelt sajt
  • 250 g mix per panne (gm. kenyér liszt)
  • 1 teáskanál
  • 100 g görög joghurt
  • kevés tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db tojás
  • 1 tubus krémsajt
  • 1 evőkanál görög joghurt
  • 1 adag friss spenót
  • kevés feta sajt
  • 1 db tojás
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd meleg helyen fél óráig kelesztjük. Ha megkeld, 4 részre osztjuk.

Összekeverjük a krém hozzávalóit.

A tésztát kerekre nyújtjuk, lekenjük a krémmel, majd összegyúrjuk, ismét kinyújtjuk, megint lekenjük a krémmel, majd még egyszer összegyúrjuk, kinyújtjuk és lekenjük. Ezután háromszögekre vágjuk, feltekerjük, tojással lekenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. (A másik három tésztával is így járunk el.) Újra kelesztjük és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!