Spenótos batyu lila hagymával

Spenótos batyu lila hagymával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

8 batyuhoz:

  • 1 nagyobb fej lila hagyma
  • 1 nagyobb alma
  • 5 dkg friss bébispenót
  • 5 dkg dióbél
  • 10 dkg kecskesajt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag előre kinyújtott leveles tészta
  • 1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:

A hagymát és az almát meghámozzuk, apróra vágjuk. A spenótot leöblítjük, leszárítgatjuk. A diót durvára vágjuk. A kecskesajtot felszeleteljük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hagymát és az almát megpirítjuk benne, sózzuk, borsozzuk.

A levelestésztát 10x10 cm-es lapokra vágjuk. Mindegyikre néhány spenótlevelet teszünk, arra kanalazzuk az almás-hagymás egyveleget, rá egy szelet kecskesajtot és egy kis apróra vágott diót teszünk. A batyukat a tészta négy sarkát összefogva-nyomva összehajtogatjuk, és megkenjük a tojássárgájával. A sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Frissen tálaljuk.

Neked ajánljuk