Elkészítés:
A hagymát és az almát meghámozzuk, apróra vágjuk. A spenótot leöblítjük, leszárítgatjuk. A diót durvára vágjuk. A kecskesajtot felszeleteljük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hagymát és az almát megpirítjuk benne, sózzuk, borsozzuk.
A levelestésztát 10x10 cm-es lapokra vágjuk. Mindegyikre néhány spenótlevelet teszünk, arra kanalazzuk az almás-hagymás egyveleget, rá egy szelet kecskesajtot és egy kis apróra vágott diót teszünk. A batyukat a tészta négy sarkát összefogva-nyomva összehajtogatjuk, és megkenjük a tojássárgájával. A sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Frissen tálaljuk.
Megjegyzés:
Recept – fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
45 perc alatt elkészülő ételek
,
Előételek
,
Főételek
,
Spenótos ételek
,
Sajtos ételek
,
Gyümölcsös ételek