Spenótos batyu lila hagymával

Spenótos batyu lila hagymával
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 batyuhoz:
  • 1 nagyobb fej lila hagyma
  • 1 nagyobb alma
  • 5 dkg friss bébispenót
  • 5 dkg dióbél
  • 10 dkg kecskesajt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag előre kinyújtott leveles tészta
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • 1 nagyobb fej lila hagyma
  • 1 nagyobb alma
  • 5 dkg friss bébispenót
  • 5 dkg dióbél
  • 10 dkg kecskesajt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag előre kinyújtott leveles tészta
  • 1 db tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:

A hagymát és az almát meghámozzuk, apróra vágjuk. A spenótot leöblítjük, leszárítgatjuk. A diót durvára vágjuk. A kecskesajtot felszeleteljük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hagymát és az almát megpirítjuk benne, sózzuk, borsozzuk.

A levelestésztát 10x10 cm-es lapokra vágjuk. Mindegyikre néhány spenótlevelet teszünk, arra kanalazzuk az almás-hagymás egyveleget, rá egy szelet kecskesajtot és egy kis apróra vágott diót teszünk. A batyukat a tészta négy sarkát összefogva-nyomva összehajtogatjuk, és megkenjük a tojássárgájával. A sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Frissen tálaljuk.

Megjegyzés:

Recept – fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti