Spenótos-avokádókrémes pirított gombás szendvics

Spenótos-avokádókrémes pirított gombás szendvics

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 vekni kenyér

A spenótos avokádókrémhez:

  • 1 avokádó
  • 1 marék spenótlevél
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 ek. görög joghurt
  • 1/2 citrom leve
  • 1/4 tk. tengeri só
  • 1 tk. dijoni mustár
  • bors

A pirított gombához:

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 tk. bazsalikom
  • 1/4 tk. kakukkfű
  • 1/2 tk. rozmaring
  • bors

A díszítéshez:

  • salátalevél

Elkészítés:

Az avokádókrémhez a spenótleveleket alapos mosás után forrásban lévő vízzel leforrázzuk, kinyomkodjuk a felesleges nedvességet, nagyobb darabokra vágjuk, keverőpohárba helyezzük. A petrezselyemzöldet gorombára vágjuk, az avokádót kikanalazzuk a héjából. Minden hozzávalót szép sorban a keverőpohárba halmozzuk, botmixerrel pürésítjük. Kis tálba halmozzuk, amíg a gomba elkészül, hűtőszekrényben tároljuk.

A gombákat tisztítást követően nagyobb darabokra vagdossuk. Egy kisebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a fűszereket, néhány másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. 3-4 perc alatt megpirítjuk. És tálra szedjük.

A kenyeret nem túl vékony szeletekre vágjuk, mindegyiket egy kisebb salátalevéllel borítjuk, erre halmozzuk a spenótos avokádókrémet, majd mindegyik tetejére fűszeres gombát teszünk.

Neked ajánljuk